vådrumsmembran til badeværelse

vådrumsmembran til badeværelse

Velkommen tilbage til https://flisebutik.dk/blogs/news

 

Når du har fået banket de gamle fliser og klinker ned, er det tid til klargøring til oppudsning. 

Når du skal pudse dit badeværelse anbefaler vi, at du går igang med slibe dit badeværelse ned først. Start med at slibe alt det gamle lim af - både på vægge og gulv.

Sørg for at bruge en støvsuger, samt være påført værnemidler mens du sliber. Slibning støver utrolig meget og kan være potientielt giftigt, da det kan indeholde asbest. -  Dette skal du altid teste inden du påbegynder arbejdet 

Så husk værnemidler, afdækning samt støvsuger. Når du har slebet badeværelset, skal du rengøre det grundigt. Al støv skal ud og støvsug gerne en ekstra gang, før du påbegynder pudsning.

Nu kan du vande væggene ud og påbygende at pudse - brug eventuelt strandmørtel. Puds et tynd lag på væggene og fyld eventuelle huller ud, som kam være opstået pga slibning . Gør efterfølgende det samme med gulvet (sand+cement) blandning . Her fylder du bare huller ud der er blevet til grundet slibningen.

Det er vigtigt, at holde hjørnerne skarpe med dit puds. Da det er med til at sikre, at fliserne kan ligges pænt og står pænt i hjørnerne. 

Nu er du klar til vådrum. Du starter med en grundigt inspektion af dit arbejde - når du først har lagt vådrum, er det nemlig besværligt at rette eventuelle fejl. 

Hvis hjørnerne er skarpe og dit puds er i lod og vatter, kan du nu gå igang med at forberede til vådrum. Du starter med en bindnings (primer) som du smører ud på alle overfalder . Når du har smurt det på, er det vigtigt at du lader det stå et par timer. Dernæst finder du dit vådrumsbånd frem, og ligger båndet i alle hjørner og langs kanterne på væggene. Når du har gjort det, skal du igang med at smører resten af vådrummet ind. Hvis dit badeværelse er under 2 kvadratmeter, skal du smører det hele ind. Er det større end det, skal du kun smøre din bruseniche ind - smør gerne 2-3 mm vådrumsmembran på både vægge og gulv. 

Nu er du ved at være klar til, at ligge fliser og klinker på dit badeværelse . 

Tak for at følge med på flisebutik.dk. Næste gang gennemgår vi kort, hvordan man påsætter fliserne. 

Al vores materiale er udarbejdet i samarbejde med faglærte murersvende. 

 

Tag et kig på vores online showroom https://flisebutik.dk